Un tânăr din SUA, care și-a ucis în bătaie o profesoară din cauza unei note proaste, a fost condamnat la închisoare pe viață

Data publicării:
barbat incatusat
Un adolescent din statul american Iowa, care și-a ucis în bătaie o profesoară cu o bâtă de baseball, din cauza unei note proaste, a fost condamnat la închisoare pe viață. FOTO: Profimedia Images

Un adolescent din statul american Iowa, care și-a ucis în bătaie o profesoară cu o bâtă de baseball, din cauza unei note proaste, a fost condamnat la închisoare pe viață, potrivit BBC.

Willard Miller, în vârstă de 17 ani, a pledat vinovat, fiind condamnat la închisoare pe viață, cu posibilitatea de eliberare condiționată doar după cel puțin 35 de ani. De asemenea, trebuie să plătească 150.000 de dolari ca despăgubire familiei victimei.

Miller și încă un tânăr, Jeremy Goodale, acum în vârstă de 18 ani, au atacat-o pe Graber, în vârstă de 66 de ani, după ce aceasta a notat lucrările lui Miller.

În vârstă de 16 ani la momentul crimei, ambii au fost acuzați ca adulți.

Înainte de a pronunța sentința, judecătorul Shawn Showers a respins argumentele apărării potrivit cărora Miller era prea tânăr la momentul respectiv pentru a înțelege gravitatea faptelor sale.

„Răul nu are o zi de naștere”, a spus el.

Membrii familiei profesoarei au declarat în fața instanței că nu cred că Miller a avut remușcări.

Mai multe rude au menționat că această crimă a dus, luna trecută, la moartea soțului profesoarei. Acesta a fost înmormântat cu o zi înainte de pronunțarea sentinței de joi.

Miller și-a cerut scuze comunității și familiei femeii.

„Îmi pare sincer rău pentru suferința pe care v-am provocat-o”, a spus el.

Rugându-l pe judecător să renunțe la pedeapsa maximă, Miller a spus: „Nu vreau să fiu închis atât de mult timp încât să uit cine sunt și de unde vin”.

Procurorii au declarat că dovezile au arătat că atât Miller, cât și Goodale au lovit-o pe profesoară cu o bâtă în timpul atacului.

A doua zi după atac, poliția a găsit cadavrul ascuns sub o prelată într-un parc unde obișnuia să se plimbe după școală.

Într-un interviu acordat poliției, Miller a spus că notele date de profesoară îi scădeau media generală, un punctaj important în timpul înscrierilor la colegiile și bursele din SUA.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri