Video Un tanc ucrainean vânează un grup de soldați ruși printre ruinele de la Avdiivka

Data publicării:
ezgif.com-resize (24) (1)
Tanc ucrainean trage în rușii adăpostiți într-o casă din nordul orașulu Avdiivka. Captură gif: X/Twitter/Tendar

Pe rețelele sociale a fost publicat un clip care prezintă imagini dure surprinse de ucraineni în timpul Bătăliei de la Avdiivka. Imaginile arată cum un tanc ucrainean „vânează” un grup de soldați ruși care încearcă să se adăpostească în ruinele din zona orașului pe care trupele ruse îl atacă furibund de aproximativ 3 luni, în ciuda pierderilor uriașe suferite.

Imaginile au fost geolocalizate în nordul orașului Avdiivka. Tancul ucrainean manevrează printre ruinele orașului și trage asupra unei clădiri în care s-a adăpostit o unitate de infanterie rusă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Conform surselor ucrainene, tancul aparține brigăzii 116 a armatei ucrainene. La minutul 01:45 al înregistrării video se poate vedea cum tancul ucrainean trage cu tunul direct în militarii ruși care fug din clădirea bombardată.

În ciuda pierderilor în oameni și echipamente de luptă suferite, forțele Moscovei continuă să atace Avdiivka, în încercarea de a încercui și izola trupele ucrainene care apără orașul. Zilnic, au loc zeci de atacuri ale rușilor asupra apărării ucrainene. 

În paralel, trupele ruse îşi continuă înaintarea printre ruinele oraşului Mariinka din provincia ucraineană Doneţk - un alt oraș puternic fortificat - şi încearcă să închidă cercul în jurul oraşului Avdiivka pentru a-şi extinde teritoriul pe care-l controlează în estul Ucrainei, unde armata ucraineană se pregăteşte pentru o lungă rezistenţă după eşecul contraofensivei sale din vara lui 2023.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri