Foto Un telefon vechi a fost instalat într-o pădure din SUA. Oamenii se duc să „vorbească” cu cei dragi, care au murit

Data publicării:
telefon
Un telefon vechi, instalat într-o pădure din SUA îi ajută pe cei îndurerați să „vorbească” cu cei dragi. FOTO: Shutterstock

Un telefon vechi, instalat într-o pădure în apropiere de Olympia, capitala statului Washington, care nu este conectat la o rețea de telefonie,  îi ajută pe cei îndurerați să „vorbească” cu cei dragi, potrivit Reuters.

În mijlocul unei păduri, la șase kilometri de Olympia, capitala statului Washington, se află un telefon vechi. Nu este conectat la o rețea și pare nelalocul său, dar a devenit un ajutor pentru oamenii care au pierdut oameni apropiați și să le „adreseze” cuvinte pe care nu au avut ocazia să le spună când aceștia erau în viață.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Corey Dembeck, în vârstă de 41 de ani, a creat și instalat telefonul în Parcul Squaxinla sfârșitul anului 2020, după ce a aflat despre moartea fiicei de patru ani a unui prieten de familie. Acesta a fost inspirat de povestea unui alt telefon instalat în Otsuchi, prefectura Iwate, Japonia, cu zece ani mai devreme.

Dembeck, un veteran al armatei americane care a lucrat ca fotojurnalist în perioada 2000-2005, a adus telefonul și l-a atașat de un copac într-o zonă liniștită, în afara unui traseu.

După ce oamenii au aflat despre telefon și au început să îl viziteze în număr mare, orașul a decis să facă din el o instalație oficială, îndepărtându-l din copac și colaborând cu Dembeck pentru a crea un panou de semnalizare și o placă comemorativă.

Pe placă se poate citi: „Acest telefon este pentru toți cei care au pierdut vreodată pe cineva drag. Telefonul este pentru cei care au mesaje pe care doresc să le împărtășească cu prietenii și familia lor. Este un telefon pentru amintiri și pentru a-și lua rămas bun de la cineva”.

De la instalarea telefonului din Olympia, vestea despre acesta a inspirat și alți americani să creeze altele în întreaga țară. Dembeck a vorbit prin e-mail și telefonic cu multe alte persoane care au instalat un telefon în onoarea celor dragi și estimează că în prezent există 50 de astfel de telefoane în Statele Unite.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri