Un tren cu ajutoare pentru refugiaţii ucraineni a plecat din Franța spre România

Data publicării:
Refugiați ucraineni.
Guvernul stabilește noile condiții de acordare a banilor pentru refugiații ucraineni. Foto: Profimedia Images

Un tren cu ajutoare umanitare pentru refugiaţii ucraineni aflaţi în România a plecat miercuri de la Strasbourg spre România. Trenul marfar, format din 11 vagoane, a plecat la ora locală 14:20 (13:20 GMT) din zona industrială din estul Strasbourgului.

Acest oraş găzduieşte platforma logistică naţională a ajutorului pentru Ucraina, din cadrul Protecţiei Civile franceze. De aici au plecat deja către Polonia ''1.171 de tone de lucruri donate din întreaga Franţă'', informează Agerpres.

Compania feroviară franceză SNCF a furnizat ''gratuit'' trenul de marfă, a indicat un purtător de cuvânt al grupului.

''După cunoştinţele noastre'', este prima dată de la începutul crizei când un tren de marfă este utilizat în Franţa pentru a transporta ajutoare refugiaţilor ucraineni, a indicat vicepreşedintele Protecţiei Civile locale, Jean-Daniel Schell.

Trenul, care urmează să sosească în câteva zile la Tulcea, va fi tractat într-o primă fază de Fret SNCF, apoi de compania germană Deutsche Bahn.

De la Tulcea, ajutoarele umanitare se vor îndrepta spre taberele cu refugiaţi ucraineni instalate în România, ţară unde, conform datelor ONU, au ajuns 543.308 de persoane care au fugit de invazia militară rusă din Ucraina.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri