Unul dintre fiii lui "El Chapo" a fost extrădat de Mexic în Statele Unite

Data publicării:
ovidio guzman fiul lui el chapo
Unul dintre fiii lui "El Chapo" a fost extrădat de Mexic în Statele Unite. FOTO: Profimedia Images

Mexicul l-a extrădat în Statele Unite pe Ovidio Guzman, unul dintre fiii traficantului mexican de droguri Joaquin Guzman, cunoscut ca "El Chapo", au declarat autorităţile americane.

"Astăzi, forţele de ordine americane şi mexicane l-au transferat cu succes către Departamentul de Justiţie al SUA pe Ovidio Guzman Lopez, unul dintre fiii lui 'El Chapo' şi care a fost inculpat pentru trafic de droguri, spălare de bani şi alte infracţiuni violente", au indicat într-un comunicat serviciile Departamentului american de securitate internă.

Soţia lui "El Chapo", Emma Coronel Aispuro, condamnată în noiembrie 2021 de justiţia americană la trei ani de închisoare, a fost pusă miercuri în libertate, potrivit registrelor administraţiei penitenciare. Potrivit termenilor condamnării sale, ea va rămâne în libertate supravegheată timp de patru ani, scrie Agerpres.

Joaquin Guzman era considerat cel mai puternic traficant de droguri din lume înainte de arestarea lui în 2016 şi extrădarea sa în SUA, în 2017. Condamnat în iulie 2019 la închisoare pe viaţă în urma unui proces derulat în regim de maximă securitate la New York, "El Chapo" îşi execută pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate în statul Colorado

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri