Video Val de căldură fără precedent în Asia. Beijingul a înregistrat cea mai ridicată temperatură măsurată vreodată în luna iunie

Data publicării:
oameni care se feresc de caldura pe strada in china
În Beijing au fost peste 41 de grade Celsius. FOTO: Profimedia Images

Beijingul a înregistrat cea mai ridicată temperatură măsurată vreodată în luna iunie, mai exact peste 41 de grade Celsius, în timp ce Iran și Pakistan se confruntă cu maxime de 51 de grade, iar spitalele din India nu mai fac față numărului de pacienți afectați de caniculă.

Un val de căldură fără precedent a lovit Asia în ultimele zile, cu temperaturi care au depășit chiar și 51 de grade Celsius. În Beijing au fost peste 41 de grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în luna iunie în capitala cu 22 de milioane de locuitori.

Locuitoate din China: „Sunt îngrijorată. Anul trecut, la jumătatea lunii iunie, când era atât de cald, curentul s-a oprit deodată, la prânz, într-o zi. Din moment ce toată lumea și-a pornit aerul condiționat în jurul prânzului și apoi s-a întrerupt curentul din tot satul. 29:10 Abia la ora 18, când s-a răcit, s-a reluat curentul. Cu siguranță, sunt îngrijorată. E prea cald! Nu ieșim afară. Am ieșit azi, dar vom pleca mâine (n.r. din Beijing).”

Canicula afectează puternic inclusiv Iran și Pakistan, unde temperaturile au depășit chiar și 51 de grade Celsius, în unele zone. Meteorologii i-au sfătuit pe oameni să rămână în case. Lucrurile nu stau mai bine nici în India, unde în unele regiuni este cod roșu de caniculă. Spitalele din nordul țării sunt pline cu pacienți afectați de caniculă, iar numărul celor decedați s-a dublat în ultima săptămână.

Locuitor din India: „De obicei, primim de la 10 până la 15 trupuri pentru incinerare. Cu toate acestea, din cauza insolației, situația s-a schimbat în ultimele patru-cinci zile. Numărul decedaților s-a dublat și a ajuns la 25-30 de corpuri într-o zi.”

Un val de căldura afectează de câteva zile nordul Mexicului și sudul Statelor Unite. Temperaturile au fost cuprinse între 45 și 46 de grade Celsius în ambele țări, iar în Europa a fost excepțional de cald pe insula Corsica, unde s-au înregistrat 41,6 grade Celsius.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri