Vărul tânărului care a ucis 19 copii la o școală din Texas a amenințat că va face același lucru. A fost denunțat chiar de mama lui

Data actualizării: Data publicării:
imagini de la atacul din texas
Presa americană a publicat înregistrări ale camerelor de supraveghere din școala din Texas în care a fost comis unul dintre cele mai grave atacuri armate din istoria Statelor Unite. FOTO: Captură Youtube

Vărul adolescent al bărbatului care a ucis 19 copii la școala din Uvalde, Texas a fost arestat luni. El a amenințat că „face același lucru” la o altă școală, potrivit CNN.

Nathan James Cruz, în vârstă de 17 ani, a fost arestat sub acuzația de amenințare teroristă la adresa unui loc public și amenințare teroristă împotriva unui membru al familiei, potrivit documentelor de la Judecătoria comitatului Bexar, Texas.

Cruz este vărul lui Salvador Ramos, tânărul de 18 ani care a împușcat mortal 19 copii și doi profesori de la școala elementară Robb din Uvalde în mai 2022, a declarat sergentul de poliție Washington Moscoso.

Prima victimă a lui Salvador Ramos a fost chiar bunica lui, pe care a împușcat-o. Femeia a supraviețuit și a sunat la poliție. În drum spre școală, tânărul a făcut accident cu mașina, dar polițiștii nu l-au reținut. A lăsat vehiculul pe jumătate căzut într-un șanț, și-a luat una dintre cele două puști și a intrat în școală.

Acolo a început să tragă la întâmplare, omorând copii și profesori aflați în două clase învecinate. Conform anchetatorilor, el a stat în școală între 40 și 60 de minute, înainte să fie împușcat mortal de o echipă de polițiști de frontieră. În acest timp, polițiștii locali erau complet depășiți de situație.

Mama lui Cruz a contactat poliția luni, după ce fiica ei i-a mărturisit că tânărul a spus că intenționează să „facă același lucru” ca vărul său, potrivit unei declarații obținute de CNN.

Femeia le-a spus anchetatorilor că este „foarte îngrijorată pentru că suspectul se află în prezent în probațiune și era în stare de ebrietate în acel moment” și pentru că familia locuiește vizavi de o școală primară.

Sora lui Cruz le-a spus anchetatorilor că, în timp ce mergea în mașină cu fratele ei, acesta „a amenințat că o va împușca în cap și că va împușca oameni din școală”, potrivit declarației acesteia.

În plus, mama adolescentului a auzit o conversație telefonică în care Cruz încerca să achiziționeze ilegal o pușcă de asalt în stil AR-15 – același tip de armă folosit de Ramos pentru atacul din Uvalde.

După arestarea sa, Cruz „a negat că a lansat vreo amenințare”, atunci când a fost interogat de un detectiv.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri