Sari la conținut

VIDEO. Ce să faci în caz de atentat terorist. Trei pași simpli recomandați de experții din Marea Britanie

Ministerul de Externe din Londra și managerii din industria turismului în îndeamnă pe turiști să fie cu ochii în patru în privința potențialilor factori de terorism din destinațiile de vacanță pe care și le aleg.

Van Hits Crowds In Barcelona's Las Ramblas

BARCELONA, SPAIN - AUGUST 17: People look toward the scene of a terrorist attack in the Las Ramblas area on August 17, 2017 in Barcelona, Spain. Officials say 13 people are confirmed dead and at least 50 injured after a van plowed into people in the Las Ramblas area of the city. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Centrul de Contraterorism din Regatul Unit a lansat, după atacurile din Londra, un clip informativ în care turiștii sunt sfătuiți cum să reacționeze în cazul unui atentat terorist.

„Aleargă, ascunde-te, raportează”, sunt cele trei reguli esențiale pe care autoritățile britanice le recomandă ca primă reacție în fața unui incident de natură teroristă, relatează Independent.

„Încurajez oamenii să privească acest clip înainte de a pleca în vacanță. Deși nu există informații specifice că turiștii britanici vor fi vizați (de atacuri teroriste – n.r.) în această vară, clipul stabilește câțiva pași simpli pe care toți îi putem pune în aplicare pentru a diminua impactul unui atac”, a declarat lordul Tariq Ahmad, ministrul britanic delegat pentru Securitate Națională și Combaterea Terorismului.

 

Pe aceeași temă