VIDEO Două femei au fost arestate în Iran, după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr. Ele aveau capetele descoperite

Data publicării:
iran
Două femei au fost arestate în Iran, după ce un bărbat le-a turnat iaurt pe păr. Ele aveau capetele descoperite. Foto: Captură video

Două femei au fost arestate în Iran după ce au fost atacate de un bărbat care le-a turnat o găleată cu iaurt pe păr, pentru că nu și-au acoperit capetele în public. Agresorul a fost și el arestat, scrie BBC.

În imaginile care au devenit virale pe internet, două cliente ale unui magazin sunt abordate de bărbat, care mai apoi ia ceea ce pare a fi o găleată cu iaurt de pe un raft și le-o aruncă furios peste capete.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit autorităților, cele două femei au fost reținute pentru că și-au descoperit capetele, ceea ce este ilegal în Iran. Bărbatul a fost și el arestat pentru tulburarea ordinii publice.

Arestările vin în urma a luni de proteste care cer încetarea purtării obligatorii a hijabului.

Protestele s-au răspândit în septembrie, după moartea lui Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani, reținută în Teheran pentru că ar fi purtat hijabul „neadecvat”.

Un parlamentar iranian, Hossein Ali Haji Deligani, a dat un ultimatum sistemului judiciar pentru a veni cu măsuri care să pună capăt încălcării regulilor în următoarele 48 de ore. Sâmbătă, președintele iranian Ebrahim Raisi a reiterat faptul că femeile iraniene ar trebui să poarte hijab ca o „necesitate religioasă”.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri