VIDEO „Fenomen incredibil de rar”. O tornadă de foc s-a produs într-o zonă devastată de incendii, în Canada

Data publicării:
O tornadă de foc s-a produs într-o zonă devastată de incendii, în Canada
O tornadă de foc s-a produs într-o zonă devastată de incendii, în Canada. Sursa: captură video

Echipajele de pompieri care încercau să stingă un incendiu în provincia canadiană British Columbia au surprins imagini rare cu un vârtej de foc, sau tornadă de foc, relatează postul de televiziune CBC.

Clipul postat pe rețelele sociale de Serviciul de Pompieri din British Columbia arată un vârtej uriaș de foc și fum pe cerul nopții în zona Gun Lake.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit pompierilor, este un „fenomen incredibil de rar”, produs de mai mulți factori, printre care intensitatea extremă a flăcărilor și umiditate în scădere.

Darius Mahdavi, specialist în fenomene climatice, spune că vârtejurile de foc se produc într-o combinație unică de condiții.

Pentru a obține un vârtej de foc, e nevoie de un incendiu puternic, vânturi puternice și instabilitate în atmosferă. Frontul uscat și rece care care a venit deasupra zonei a furnizat toate aceste condiții, împreună cu vântul puternic”, a explicat el.

„Umiditatea extrem de scăzută și vânturile puternice au făcut ca incendiul să devină mai intens și rapid, iar o diferență masivă a temperaturii aerului a determinat o instabilitate gravă în atmosferă”, a mai spus Mahdavi.

Tornada de foc s-a produs la 300 de kilometri nord de Vancouver. Gun Lake este o zonă de agrement populară în timpul verii.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri