VIDEO. Imagini cu momentul în care teroriștii Hamas au năvălit la „Festivalul Groazei”. Au tras în toalete, ca să ucidă tinerii

Data actualizării: Data publicării:
teroristii hamas au tras in toaletele de la festival
Primele ținte în care au tras au fost toaletele în care bănuiau teroriștii că s-ar ascunde tinerii veniți la festival. FOTO: Captură video Digi24

Au apărut noi imagini cu momentul în care teroriștii Hamas au năvălit la festivalul de muzică unde au ucis 260 de oameni, sâmbăta trecută. Filmările, făcute chiar de militanți, sunt din primele momente în care au ajuns la fața locului.

Primele ținte în care au tras au fost toaletele în care bănuiau teroriștii că s-ar ascunde tinerii veniți la festival. 

Teroriștii Hamas au primit ordin să ucidă civili. Informația apare într-un document din protocolul de luptă, obținut de jurnaliștii unui post de televiziune israelian. Potrivit textului, militanții palestinieni au fost instruiți să ucidă cât mai mulți oameni, iar pe supraviețuitori să-i ia prizonieri.

Festivalul Nova se desfășura în aer liber într-o zonă rurală din apropierea graniței Gaza-Israel și trebuia să fie o petrecere cu dans pe toată durata nopții, pentru a onora sărbătoarea Sukkot. Dar la răsărit zona a fost atacată de Hamas, iar participanții la festival au încercat să scape în pădure, în timp ce se trăgea asupra lor.

Unii participanți au fost omorâți cu cruzime de palestinienii Hamas, alții au fost răpiți, iar despre alții nu se mai știe nimic. Câteva persoane au fost recunoscute în clipurile care au ajuns pe rețelele sociale, iar familiile lor și prietenii trăiesc cu groaza că aceștia ar putea fi morți, după ce au văzut cruzimea cu care au fost tratați de răpitorii lor.

Oamenii s-au urcat în mașini și au vrut să plece, dar au aglomerat drumul de ieșire care s-a blocat și atunci au început împușcăturile, conform mărturiilor supraviețuitorilor masacrului.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri