Sari la conținut

VIDEO. Kremlinul spune că Morgan Freeman suferă de „stres emoțional”. Clipul care a produs iritare la Moscova

Actorul Morgan Freeman suferă de „stres emoțional”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Kremlinul într-un răspuns la un apel de investigare a interferențelor rusești în afacerile interne ale Statelor Unite, relatează The Moscow Times.

Într-un videoclip distribuit online luni, actorul american a declarat că SUA sunt „în război” cu Rusia. Clipul face parte dintr-o campanie de susținere media a celor trei investigații pe care Congresul Statelor Unite le derulează în legătură cu acuzele la adresa Rusiei de implicare în alegerile prezidențiale americane din 2016 în sprijinul lui Donald Trump.

Videoclipul cu Morgan Freeman a fost postat de Comitetul de Investigarea Rusiei (CIR), o organizație non-profit care desfășoară campania media.

Într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a respins miercuri afirmațiile din videoclip ale actorului ca fiind „pur emoționale”.

„Mulți oameni creativi cad pradă stresului emoțional fără a avea informații reale despre starea reală a lucrurilor”, a declarat Peskov, citat de agenția Interfax.

Dmitri Peskov a mai afirmat că CIS conduce campania într-o stare de „exaltare emoțională, o continuare a unei forme de McCarthyism (referire la celebrul senator american Joseph Raymond McCarthy, acuzat în anii de după al Doilea Război Mondial că ar fi capitalizat politic tema anti-comunistă din timpul președinției lui Harry  S. Truman, printr-o serie de investigații care făceau referire la o „invazie” de spioni comuniști în aparatul puterii de la Washington – n.r.)”.

„Va trece și asta cu timpul”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.