Video VIDEO Momentul în care o rachetă lansată din Fâșia Gaza lovește una dintre cele mai circulate autostrăzi din Israel

Data actualizării: Data publicării:
israel

Peste 50 de rachete au fost lansate către Israel din Fâșia Gaza, după ce forțele armate israeliene au desfășurat o operațiune în care a fost ucis liderul grupului Islamic Jihad, informează Haaretz.

Tensiunile au escaladat din nou între Israel și Fâșia Gaza după ce autoritățile de la Tel Aviv au confirmat uciderea lui Baha Abu al-Ata într-o operațiune comună a armatei și a serviciului de securitate Shin Bet. Baha Abu al-Ata s-ar fi aflat în spatele ultimelor atacuri cu rachete lansate împotriva Israelului în ultima perioadă.

La scurt timp, Islamic Jihad și gruparea Hamas au anunțat că vor răspunde atacului. Ulterior, peste 50 de rachete au fost lansate către teritoriul Israelului. Jumătate din țară a intrat în stare de alertă. Sistemul de apărare antiaeriană Domul de Fier a interceptat 20 de rachete. Una dintre rachetele lansate a lovit o casă, iar alta a lovit o intersecție de pe o autostradă intens circulată, în apropiere de Ashdod, cel mai mare port din Israel.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Israelul se pregătește pentru noi atacuri, drept urmare școlile și toate toate activitățile non-esențiale din zonele vizate au fost suspendate. Autoritățile locale au ordonat deschiderea adăposturilor.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri