VIDEO Summit-ul NATO vs summit-ul lui Putin. Masa uriașă, aproape goală, la care a stat președintele rus

Data actualizării: Data publicării:
summitt caspic putin
Vladimir Putin a stat la o masă uriașă la summit-ul de la Așgabat. Sursa: captură video

Imagini contrastante de la Madrid, unde are loc summit-ul NATO, și de la Așgabat, capitala Turkmenistanului, unde are loc un summit al țărilor de la Marea Caspică. În timp ce liderii din țările NATO au discuții prietenoase înaintea unui dineu la Muzeul Prado, Putin și omologii săi stau distanțați la o masă uriașă, aproape goală.

La summit-ul de la Madrid, NATO a adoptat noul Concept Strategic, care prevede contracararea ameninţărilor generate de Rusia şi de China. În plus, documentul include și invitația oficială către Finlanda şi Suedia pentru ca cele două state să devină membre ale Alianței.

Noul Concept Strategic stipulează clar că Rusia reprezintă cea mai semnificativă şi directă ameninţare la adresa securităţii noastre”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pe de altă parte, Putin a plecat pentru prima dată din Rusia de la declanșarea invaziei în Ucraina. Izolat de occident, președintele rus a plecat în vizită în Tadjikistan şi în Turkmenistan.

La Așgabat, Putin participă la un summit alături de liderii Azerbaidjanului, Kazahstanului, Iranului și Turkmenistanului. În afară de Iran, aflat sub sancțiuni din cauza programului său nuclear, celelalte țări sunt foste republici sovietice.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri