VIDEO. Un deepfake cu Maia Sandu care își anunță demisia a apărut pe internet înainte de alegerile locale din Republica Moldova

Data actualizării: Data publicării:
deepfake cu maia sandu
Un deepfake cu Maia Sandu care și-ar anunța demisia a fost lansat în mediul online chiar înaintea alegerilor locale din Republica Moldova. FOTO: Captură video Digi24/ Moldova 2.0

Un deepfake cu Maia Sandu care și-ar anunța demisia a fost lansat în mediul online chiar înaintea alegerilor locale din Republica Moldova. În clipul trucat, președinta Moldovei este îmbrăcată ca și cum ar fi de religie musulmană și îi îndeamnă pe cetățeni să voteze cu un candidat prorus.

Clipul realizat cu ajutorul inteligenței artificiale începe cu imagini cu o moderatoare a postului public de televiziune, care introduce falsul mesaj. După care Maia Sandu spune că își dă demisia și le cere susținătorilor ei să-l aleagă la primăria Chișinăului pe candidatul partidului politic „Renaştere”, al oligarhului fugar Ilan Şor, considerat omul Moscovei.

Clipul a fost publicat pe o pagină de Facebook în ajunul scrutinului, a adunat mii de aprecieri și comentari și a fost distribuit de 1.400 de ori.

Administraţia prezidenţială s-a adresat companiei Meta, pentru a elimina postarea de pe Facebook.

Editor : A.R. | B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri