VIDEO Vulcanul Etna din Sicilia a erupt. A fost ridicat nivelul de alertă

Data publicării:
etna
Etna, cel mai activ vulcan din Europa. Foto: Profimedia

Vulcanul Etna din Sicilia, cel mai mare vulcan activ din Europa, a erupt din nou în cursul nopții de vineri spre sâmbătă. Autoritățile au ridicat nivelul de alertă cu o treaptă, de la galben la portocaliu.

Muntele Etna din Sicilia s-a trezit la viaţă în cursul nopţii şi a expulzat lavă, fără a se produce însă o ejecţie majoră de cenuşă deasupra insulei italiene din Marea Mediterană şi fără a fi raportate pagube, a transmis agenţia DPA, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Operaţiunile pe Aeroportul Catania situat pe insulă au continuat să se desfăşoare după programul normal sâmbătă dimineaţă, deşi Institutul italian de geofizică şi vulcanologie (INGV) a ridicat nivelul de alertă cu o treaptă, de la galben la portocaliu.

Lavă incandescentă şi materii vulcanice au putut fi observate în cursul nopţii în timp ce erau expulzate din crater şi se scurgeau apoi în josul muntelui.

Vulcanul a înregistrat o activitate deosebit de intensă la nivelul craterului din sud-est.

Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa, cu o altitudine de aproximativ 3.300 de metri.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri