Viktor Orban: „Ungaria trebuie să schimbe Uniunea Europeană din interior, nu să o părăsească”

Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban. Foto: Profimedia Images

„Ungaria trebuie să schimbe Uniunea Europeană din interior, nu să o părăsească”, a declarat, sâmbătă, premierul ungar, Viktor Orban, la un congres al partidului său, Fidesz, relatează Reuters.

Orban a făcut declarația pentru a susține din nou opoziţia guvernului său faţă de începerea negocierilor de aderare cu Ucraina.

„Corectarea promisiunii greşite de a începe negocierile cu Ucraina pentru aderarea la UE va fi, de asemenea, sarcina noastră, pentru că Ucraina este la ani lumină de UE acum”, a spus Orban, adăugând că va lupta împotriva tentativelor UE de a „muta migranţi” în Ungaria, tema propagandistică preferată a premierului reacționar de la Budapesta.

Ucraina, care a depus cererea de aderare la UE la câteva zile după invadarea sa de către Rusia în februarie 2022, tratează aderarea la blocul european ca pe principala sa prioritate. Chestiunea declanşării negocierilor de aderare cu Ucraina se afla pe agenda UE la summitul UE de luna viitoare.

Decizia de a invita Ucraina să declanşeze negocierile de aderare la summitul UE este „în pericol”, a declarat un oficial european de rang înalt, vineri, menţionând că dezacordul Ungariei este unul dintre motive.

În contextul în care Ungaria tocmai şi-a revenit cu greu dintr-o criză a inflaţiei, Orban a început, în această săptămână, campania pentru alegerile europene din iunie anul viitor.

Guvernul său i-a îndemnat, vineri, pe cetăţenii săi să completeze un chestionar în care sunt întrebaţi, printre altele, dacă UE ar trebui să aloce mai multe fonduri pentru Ucraina sau să înceapă  negocierile de aderare cu acest stat.

„Vom rezista ideilor nebuneşti ale birocraţilor de la Bruxelles, invaziei migranţilor, propagandei de gen şi vom rezista iluziilor privind războiul şi aderarea nepregătită la UE a Ucrainei”, le-a spus Orban membrilor partidului său, aflat la guvernare din 2010.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri