Vladimir Putin se vaccinează marţi cu Sputnik V

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin în vizită la un spital COVID din Rusia, martie 2020
Vladimir Putin în vizită la un spital COVID din Rusia, martie 2020. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că se va vaccina marţi, 23 martie, cu vaccinul anti-COVID Sputnik V, informează The Moscow Times.

Într-o videoconferinţă organizată cu oficiali din sistemul de sănătate, Putin a calificat drept „ciudate” criticile şi îndoielile ţărilor europene referitoare la eficienţa vaccinului rusesc împotriva coronavirusului.

„Nu avem de gând să impunem nimic nimănui. Ce interese protejează aceşti oameni - ale industriei farmaceutice sau ale cetăţenilor europeni?”, s-a întrebat preşedintele rus în cadrul videoconferinţei.

„Vaccinarea este, desigur, o alegere voluntară. A, apropo, am de gând să mă vaccinez mâine”, a spus Putin.

Conform Moscow Times, vaccinul rusesc este privit cu scepticism în Europa, în special în ţările occidentale. Recent, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton a declarat că Europa nu are deloc nevoie de Sputnik V, afirmaţie care a provocat nemulţumirea Moscovei.

La începutul lunii martie, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V, pentru a se decide dacă beneficiile acestuia în lupta cu Covid-19 depășesc riscurile.

Putin nu vrea să facă „pe maimuța” și să fie vaccinat în fața camerelor de luat vederi

Rusia nu s-a declarat foarte încrezătoare că vaccinul Sputnik va fi aprobat în Uniunea Europeană prea curând, a anunțat fondul suveran rus, sâmbătă, în contextul în care serul dezvoltat în Rusia.

În luna februarie, președintele rus Vladimir Putin declara că se va vaccina împotriva COVID-19, dar că nu vrea să facă „pe maimuța” și să fie vaccinat în fața camerelor de luat vederi.

De asemenea, Putin consideră că vaccinul rusesc Sputnik V cu care se va vaccina este „cel mai bun din lume” din toate punctele de vedere, în timp ce, în opinia lui, celelalte vaccinuri au defecte.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri