Zaharova, cinică după atacul Iranului: „Când a condamnat Israelul atacurile Ucrainei asupra Rusiei? Nu țineți minte? Nici eu”

Data actualizării: Data publicării:
maria zaharova
„În schimb, ţin minte declaraţiile regulate ale unor persoane oficiale israeliene în sprijinul acţiunilor lui (Volodimir) Zelenski”, a scris Zaharova. FOTO: Profimedia Images

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că nu îşi aminteşte ca Israelul să fi condamnat vreodată atacurile Kievului asupra teritoriului Federaţiei Ruse. Zaharova a făcut această declaraţie ca răspuns la îndemnul ambasadoarei Israelului în Rusia, Simona Halperin, de a condamna atacul Iranului, informează agenţia de presă TASS, citată de Agerpres.

„Simona, amintiţi-mi, când a condamnat Israelul măcar unul dintre atacurile regimului de la Kiev asupra regiunilor ruse? Nu ţineţi minte? Nici eu. În schimb, ţin minte declaraţiile regulate ale unor persoane oficiale israeliene în sprijinul acţiunilor lui (Volodimir) Zelenski”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram.

Zaharova a subliniat în context că din cauza „acţiunilor teroriste ale Kievului, an de an mor locuitori paşnici şi se distruge infrastructura civilă” în Rusia.

La rândul său, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că un război între Israel şi Iran ar înrăutăţi perspectivele preşedintelui american, Joe Biden, de a fi reales.

„America nu vrea un război de proporţii în Orientul Mijlociu. Uciderile din Gaza înrăutăţesc perspectivele lui Biden la alegeri (scrutinul prezidenţial din SUA din noiembrie - n.r.), iar un război între Israel şi Iran ar introduce o incertitudine suplimentară”, a apreciat Medvedev, care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri