Zboruri anulate și întârziate în Marea Britanie după o defecțiune la sistemul de control al traficului aerian, mii de pasageri afectați

Data actualizării: Data publicării:
oameni in aeroport in marea britanie
Zboruri anulate și întârziate în Marea Britanie după o defecțiune la sistemul de control al traficului aerian, mii de pasageri afectați. FOTO: Profimedia Images

Mii de pasageri sunt afectați de întârzieri mari şi anulări ale curselor aeriene după ce o "problemă tehnică" a afectat sistemele de control al traficului aerian din Marea Britanie, scrie BBC.

UPDATE: Ministrul britanic al transporturilor, Mark Harper, a declarat că va dura câteva zile pentru a rezolva perturbarea generalizată a zborurilor spre şi dinspre ţară, după ce sistemele de control al traficului aerian au fost afectate, luni, de o problemă tehnică, relatează Reuters.

Harper a adăugat că oficialii guvernamentali nu cred că problema tehnică a fost rezultatul unui atac cibernetic. "Va exista un anumit impact astăzi şi bănuiesc că pentru încă câteva zile, pe măsură ce companiile aeriene îşi vor aduce avioanele şi îşi vor readuce serviciile la normal", a declarat Harper, marţi, la BBC.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Oamenii sunt blocaţi în Marea Britanie şi în alte țări după ce Serviciile Naţionale de Trafic Aerian au limitat numărul de avioane care aterizează. Companiile aeriene şi aeroporturile au avertizat că există în continuare "întârzieri semnificative", în ciuda faptului că problema a fost rezolvată în câteva ore.

O pasageră a declarat pentru BBC că zborul ei de după-amiază nu era aşteptat să plece decât după miezul nopţii. Au existat avertismente că unele perturbări ar putea dura zile întregi.

Reprezentanții aeroportului Heathrow au declarat luni seara că orarul zborurilor este puternic afectat și au recomandat pasagerilor care au curse programate marţi să contacteze compania aeriană înainte de a pleca spre  aeroport.

Reprezentanții aeroportului Gatwick au declarat că nu ar avea probleme cu orarul zborurilor de marți, dar au sfătuit și ei pasagerii să ia legătura cu compania aeriană și să verifice starea zborului lor. 

Reprezentanții aeroportului Luton din Londra au declarat că sunt zboruri anulate sau întârziate și că oamenii ar trebui să contacteze compania aeriană de unde au luat bilete.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri