Zeci de femei au murit într-o închisoare în urma unui conflict dintre bandele rivale

Data actualizării: Data publicării:
inchisoare honduras
Cel puţin 41 de persoane au murit într-o închisoare pentru femei din apropierea capitalei Hondurasului. FOTO: Profimedia Images

Cel puţin 41 de persoane au murit într-o închisoare pentru femei din apropierea capitalei Hondurasului, în urma unui conflict între bande rivale, a anunţat poliţia, potrivit BBC.

Cel puţin 41 de persoane au murit, potrivit unei prime estimări, în violenţele care au avut loc în această închisoare situată la 25 de kilometri nord de capitala Tegucigalpa, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Edgardo Barahona.

Adjuncta ministrului securităţii Julissa Villanueva a anunţat pe Twitter o „situaţie de urgenţă”, denunţând „acte de vandalism”.

Mai multe femei au incendiat celula unei bande rivale. Bandele au adesea o influență semnificativă în închisorile din țară, unde deținuții își stabilesc propriile reguli și vând bunuri interzise.

Autoritățile au descoperit 25 de cadavre arse și lucrează la identificarea victimelor, a declarat un purtător de cuvânt, transmite Sky News.

Cel puțin șapte deținute, care au fost rănite, au fost internate la spitalul din Tegucigalpa.

Revolta ar putea fi legată, de asemenea, de corupție, au declarat oficialii.

Numeroşi membri ai poliţiei şi armatei au fost desfăşuraţi în jurul închisorii unde rudele deţinutelor s-au strâns în număr mare pentru a afla informaţii.

Revolta ar putea fi cea mai gravă tragedie într-un centru de detenție pentru femei din regiune din 2017, când fetele dintr-un adăpost pentru tineri cu probleme din Guatemala au dat foc la saltele în semn de protest față de violurile din instituție.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri