Zelenski acuză Rusia că a folosit bombe cu fosfor în Ucraina

Data publicării:
Mariupol Battle kills over 10,000 residents, Ukraine - 12 Apr 2022
Imagini din dronă cu atacurile rusești din Mariupol. Foto: Profimedia Images

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că Rusia folosește bombe cu fosfor în Ucraina și a acuzat Moscova că desfășoară tactici teroriste împotriva civililor, relatează Reuters.

Adresându-se parlamentului estonian, Zelenski a declarat: „Armata rusă folosește toate tipurile de artilerie, toate tipurile de rachete, bombe, în special bombe cu fosfor, împotriva districtelor rezidențiale și a infrastructurii civile. Acestea sunt tactici teroriste împotriva populației civile”.

Zelenski nu a furnizat dovezi și Reuters nu a putut să verifice în mod independent afirmațiile sale.

Rusia a negat că a vizat civili de când a invadat Ucraina pe 24 februarie și a spus că acuzațiile ucrainene și occidentale privind crimele de război sunt fabricate.

Ucraina a declarat că verifică informații neverificate conform cărora Rusia ar fi folosit arme chimice în asediul orașului-port Mariupol, din sudul Ucrainei. Dar separatiștii susținuți de Rusia, care încearcă să preia controlul complet al orașului, au negat folosirea armelor chimice.

Nu a existat nicio reacție imediată din partea Moscovei la comentariile lui Zelenski.

Zelenski a mai spus că Rusia a deportat forțat ucrainenii, din nou fără a prezenta dovezi, și a cerut continuarea sancțiunilor economice împotriva Rusiei, spunând că acestea sunt singura modalitate de a forța Rusia să se angajeze în negocieri de pace.

Invazia rusească în Ucraina a ucis mii de oameni și a strămutat milioane de ucraineni.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri