Zelenski, după votul din Camera Reprezentanţilor din SUA: Pachetul de ajutor pentru Ucraina va împiedica extinderea războiului

Data publicării:
zelenski vorbeste cu biden
Volodimir Zelenski și Joe Biden. Foto: Profimedia

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski afirmă, după ce Camera Reprezentanţilor din SUA a votat pachetul de ajutor pentru Ucraina, că astfel va fi împiedicată extinderea războiului și vor  fi salvate mii de vieţi.

”Sunt recunoscător Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite, ambelor partide şi personal preşedintelui Mike Johnson pentru decizia care menţine istoria pe drumul cel bun. Democraţia şi libertatea vor avea întotdeauna o semnificaţie globală şi nu vor eşua niciodată atât timp cât America ajută la protejarea lor.

Pachetul de ajutor vital din partea SUA adoptat astăzi de Camera Reprezentanţilor va împiedica extinderea războiului, va salva mii şi mii de vieţi şi va ajuta ambele naţiuni să devină mai puternice. Cu siguranță, vom folosi sprijinul american pentru a ne întări ambele națiuni și pentru a pune capăt acestui război – un război pe care Putin trebuie să-l piardă.

Pacea justă şi securitatea pot fi obţinute doar prin forţă. Sperăm că proiectele de lege vor fi susţinute în Senat şi trimise la biroul preşedintelui Biden. Mulţumesc, America!”, a scris Zelenski pe reţeau X.

Camera Reprezentanţilor din SUA a votat, sâmbătă, un pachet de ajutor cheie în valoare de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri