Zelenski merge în Turcia. Președintele Ucrainei se va întâlni cu Erdogan pentru a discuta despre acordul cerealelor din Marea Neagră

Data publicării:
erdogan si zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita vineri Turcia pentru a discuta cu președintele Recep Tayyip Erdogan despre acordul privind cerealele din Marea Neagră. FOTO: Profimedia Images

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita vineri Turcia pentru a discuta cu președintele Recep Tayyip Erdogan despre acordul privind cerealele din Marea Neagră și despre evoluțiile războiului din Ucraina, a anunțat joi agenția de stat Anadolu, potrivit Reuters.

Turcia și ONU au intermediat acordul de anul trecut, care permite exportul de cereale și alte produse agricole din porturile ucrainene de la Marea Neagră, în ciuda războiului.

Dar Rusia, supărată pe anumite aspecte ale punerii sale în aplicare, a amenințat că nu va permite reînnoirea sa după 17 iulie.

Erdogan, reales luna trecută pentru un nou mandat de cinci ani, a încercat să mențină legături puternice atât cu Kievul, cât și cu Moscova, de la invazia Rusiei în Ucraina pe 24 februarie 2022.

Turcia, membră NATO, nu s-a alăturat aliaților săi occidentali în ceea ce privește impunerea de sancțiuni economice Rusiei, dar a furnizat, de asemenea, arme Ucrainei și a cerut ca suveranitatea acesteia să fie respectată.

Vizita lui Zelenski la Ankara are loc cu patru zile înainte de deschiderea summitului anual al NATO de la Vilnius, care se va desfăşura pe 11 şi 12 iulie.

Joi, Zelenski s-a deplasat la Praga după o vizită în Bulgaria, pentru a discuta despre aderarea ţării sale la NATO şi pentru a pleda pentru o accelerare a livrării de arme în plină contraofensivă a Kievului.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri