Zelenski: Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea. Scopul final este eliberarea, altfel nu e victorie

Data actualizării: Data publicării:
zelensi transmite un mesaj video
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru CNN că scopul său este să elibereze Crimeea.FOTO: Profimedia Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru CNN că scopul său este să elibereze Crimeea. „Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea”, a spus el.

Zelenski a vorbit despre eforturile armatei sale de a elibera teritoriul din sudul și estul Ucrainei și a subliniat că scopul final este Crimeea.

„Nu ne putem imagina Ucraina fără Crimeea. Cât timp Crimeea se află sub ocupația rusă asta înseamnă un singur lucru: războiul nu s-a încheiat încă”, a spus el.

Întrebat dacă există vreun scenariu în care ar putea exista pace fără Crimeea, Zelenski a răspuns: „Atunci nu ar fi victorie”.

Zelenski a vorbit și despre rebeliunea mercenarilor Wagner și a declarat că răspunsul lui Vladimir Putin a fost „slab”, ceea ce arată că acesta din urmă  pierde controlul asupra propriului popor. „Am văzut reacția lui Putin. Este slab. În primul rând, vedem că nu controlează totul. Putin nu controlează situația din regiuni. Puterea pe care o avea înainte se prăbușește.”, a afirmat el.

Zelenski a declarat că rapoartele serviciilor secrete ucrainene arată că Kremlinul analizează sprijinul de care se bucură Prigojin și că șeful Wagner și rebeliunea lui au fost susținute de jumătate dintre ruși.

Totodată, președintele ucrainean a vorbit despre vizita secretă pe care șeful CIA, Wiliams Burns a făcut-o recent la Kiev. În această călătorie, care nu a fost anunțată anterior, șeful CIA s-a întâlnit cu președintele Zelenski și cu oficialii de top ai serviciilor ucrainene de informații.

Zelensky a declarat pentru CNN că a fost „surprins” să vadă că presa a scris despre această întâlnire. „Comunicarea mea cu șeful CIA ar trebui să fie întotdeauna secretă. Discutăm lucruri importante - despre ce are nevoie Ucraina și cum este pregătită Ucraina să acționeze.”, a afirmat Zelenski.

Burns a făcut mai multe călătorii în Ucraina în timpul războiului.

„Avem relații bune, serviciile noastre de informații discută între ele. Situația este destul de simplă. Avem relații bune cu șeful CIA și vorbim. I-am spus despre toate lucrurile importante legate de frontul de luptă de care avem nevoie.”, a adăugat președintele Ucrainei.

Vorbind la o conferință de presă de sâmbătă la Kiev, Zelensky a spus că rebeliunea condusă de Prigojin „a afectat serios puterea armatei ruse pe câmpul de luptă” și ar putea fi benefică pentru contraofensiva Ucrainei.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...