„Zidurile se ridică în jurul lor. Pas cu pas”. Talibanii le-au interzis femeilor din Afganistan să viziteze un popular parc național

Data publicării:
Parcul Național Band-e-Amir, din provincia Bamiyan
Forțele de securitate vor fi folosite pentru a le împiedica să meargă în renumitul Parc Național Band-e-Amir, din provincia Bamiyan. FOTO: Profimedia Images

Talibanii le-au interzis femeilor să viziteze un parc național popular din Afganistan. Forțele de securitate vor fi folosite pentru a le împiedica să meargă în renumitul Parc Național Band-e-Amir, din provincia Bamiyan, potrivit Ministerului Moravurilor, alcătuit exclusiv din bărbați, transmite Sky News.

Ministrul Mohammad Khalid Hanafi a declarat că femeile nu au respectat modul corect de purtare a hijabului în parc. El a notificat oficialii cu privire la această presupusă infracțiune, adăugând că „vizitarea obiectivelor turistice nu este o obligație pentru femei”.

Interdicția se adaugă la o listă de măsuri restrictive impuse femeilor de când talibanii au revenit la putere în august 2021.

În noiembrie, anul trecut, guvernul condus de talibani a interzis femeilor să folosească spațiile publice, inclusiv parcurile, invocând încălcări ale hijabului sau nerespectarea regulilor de segregare a sexelor.

De asemenea, talibanii au anunțat, anul trecut, că femeile din Afganistan nu mai au voie să meargă la universitate.

Aceștia au intervenit în cariera femeilor afgane, interzicându-le și accesul la locurile de muncă în organizațiile locale și neguvernamentale.

Un responsabil pentru drepturile omului a criticat dur cea mai recentă măsură a talibanilor, afirmând că fiecare casă devine „o închisoare”.

„Talibanii vor să le ia și parcurile și sportul și acum chiar și natura, după cum vedem din această ultimă interdicție impusă femeilor de a vizita Band-e-Amir. Pas cu pas, zidurile se ridică în jurul femeilor, fiecare casă devenind o închisoare”, a mai spus acesta.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri