Video Înșelăciune cu materiale de construcții: încasa banii, dar "uita" să mai livreze comenzile. Percheziții în Giurgiu, Ilfov și Capitală

Data publicării:
muncitor pe santier
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Prahova este cercetat de polițiști după ce ar fi înșelat, în vremea pandemiei de COVID-19, mai multe firme. Individul prelua comenzi de materiale de construcții, încasa banii de la client, dar "uita" să mai livreze produsele. Același bărbat, spun anchetatorii, este acuzat și de evaziune fiscală și spălare a banilor, într-un doar de 11 milioane de lei. Joi polițiștii au făcut mai multe percheziții la sediile unor firme din Giurgiu, Ilfov și Capitală. Șase oameni au fost duși la audieri.

Bărbatul, care administra o societate comercială înregistrată în județul Prahova, ar fi preluat comenzi de materiale de construcții în valoare de 128.000 de lei.

"Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada decembrie 2020 - noiembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăți comerciale, din județul Prahova, ar fi indus în eroare mai mulți agenți economici, în sensul că ar fi preluat de la aceștia comenzi pentru livrarea unor materiale de construcții și ar fi încasat contravaloarea lor, fără însă a și livra mărfurile", se arată în comunicatul Poliției Române.

Totodată, spun anchetatorii, prin firma sa, bărbatul ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce atestă achiziții fictive de la pretinși furnizori.

"S-a stabilit că, în perioada 1 ianuarie 2020 - 31 decembrie 2022, în conturile bancare ale societății comerciale, au fost înregistrate operațiuni semnificative, de aproximativ 11.000.000 de lei, iar sumele de bani încasate au fost virate succesiv către alte 7 societăți comerciale, controlate în fapt de către același administrator", transmit reprezentanții Poliției Române.

Joi, polițiștii au făcut 7 percheziții în județele Ilfov și Giurgiu, dar și în municipiul București, la sediile unor societăți comerciale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Șase oameni au fost duși la audieri în dosar penal deschis pentru înșelăciune, evaziune fiscală și spălare a banilor.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri