IPJ Alba cumpără un simulator auto ca să-i învețe să conducă pe polițiștii care avariază mașinile de serviciu în misiune

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie accident
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Facebook/ Mihai Bacalu

După ce au avariat mai multe autospeciale în ultimii ani, în diferite misiuni, polițiștii din Alba vor învăța să conducă defensiv, cu ajutorul unui simulator auto. Sistemul cerut de IPJ Alba costă 125.000 de lei și îi va ajuta pe tinerii agenți să capete experiență la volan în diferite situații de trafic, scrie Alba24.ro.

Într-un proiect de hotărâre adresat consilierilor județeni, reprezentanții IPJ Alba admit că lipsa de experiență la volan a tinerilor agenți a făcut ca, în ultimii ani, mai multe dintre autospecialele de poliție să fie avariate în misiuni.

Pentru a-i ajuta să capete experiența necesară, conducerea IPJ Alba a cerut cumpărarea unui simulator auto, pe care tinerii polițiști să învețe să conducă defensiv.

”(…) de asemenea se constată faptul ca in ultimii ani, au fost deteriorate multe autospeciale din dotarea IPJ Alba, acest fapt datorându-se atât lipsei spaţiului propriu pentru instruirea poliţiştilor în domeniul conducerii autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară şi defensivă, cât şi a lipsei de experienţei poliţiştilor în ceea ce priveşte conducerea pe drumurile publice şi mai ales specializarea acestora în conducerea prioritară şi defensivă, datorită numărului mare de tineri încadraţi în poliţie în ultimii ani.

În concluzie, Biroul Pregătire Profesională din cadrul I.P.J. Alba necesită înzestrarea cu un autovehicul cu aceste caracteristici constructive (pick-up sau break) şi cu un Simulator Auto”, au precizat reprezentații IPJ Alba, în cererea de achiziționarea a sistemului.

Prețul simulatorului auto se ridică la 125.000 de lei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri