Video Locatari terorizați de o vecină care crește 20 de câini în apartament. Instanța le-a dat dreptate, dar degeaba

Data publicării:
caini in apartament
Sursa foto: captură video Tion.ro

Mai mulți locatari dintr-un bloc din Timișoara sunt terorizați, de ani de zile deja, de o vecină care crește 20 de câini în apartament. Din cauza gălăgiei, dar și a mirosului insuportabil, vecinii au dat-o în judecată pe femeie, scrie Tion.ro. Deși au câștigat în instanță, proprietara patrupedelor refuză, de mai bine de un an, să respecte decizia Judecătoriei Timișoara, care o obligă să renunțe la animale.

Blocul este amplasat în Complexul Studențesc din Timișoara, iar apartamentul în care sunt ținuți cei 20 de câini măsoară cel mult 36 de metri pătrați. Animalele, povestesc vecinii pentru sursa citată, sunt de diferite vârste și talii și sunt hrăniți de stăpână cu resturi menajere adunate din tomberoanele din zonă. Mai mult, spun aceștia, câinii nu sunt scoși afară și își fac nevoile în apartament.

"Animalele nu sunt niciodata scoase afară, iar uneori invadează scara blocului, cum prind ușa apartamentului deschisă. Câinii sunt hrăniți cu resturi menajere adunate din tomberoanele de gunoi și sunt terorizați de stăpână verbal și fizic. Patrupedele (...) sunt murdare, pline de răni, jigărite, cu paraziți, lătrând și schelălăind de durere, frică și foame. Mirosul ce răzbate din apartamentul acestei doamne este greu de descris în cuvinte, chiar angajații firmelor de curățenie au refuzat să revină pentru a-și face meseria pentru care erau platiți", a declarat o vecină pentru Tion.ro.

Din cauza gălăgiei și a mirosului insuportabil, vecinul care locuiește la nivelul inferior a fost nevoit să se mute, mai spune femeia pentru sursa citată.

"Am făcut nenumărate sesizări la DSP Timiș, la Poliția Locală, la Direcția de Mediu, etc. Reprezentanții acestor autorități s-au deplasat la fața locului, au constatat existența problemelor cu care ne confruntăm, au aplicat amenzi, dar au lăsat animalele în imobil, justificând că nu au competențe în ceea ce privește ridicarea lor”, susține vecina femeii.

Sătui de situație, locatarii au dat-o în judecată pe femeie. Deși în aprilie 2022, magistrații Judecătoriei Timișoara au hotărât să o oblige pe femeie să îndepărteze câinii din apartament, proprietara nu s-a conformat, nici la mai bine de un an distanță. 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri