MAE a emis o avertizare de călătorie pentru românii care merg în Slovacia

Data publicării:
ministerul de externe romania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Slovacia, că autorităţile din această ţară au emis avertizări de condiţii meteorologice nefavorabile pentru perioada 9-10 decembrie.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de MAE, avertizările sunt valabile pentru jumătatea vestică a Slovaciei şi capitala Bratislava, care se vor confrunta cu posibile rafale de vânt şi polei. Institutul Hidrometeorologic Slovac a emis în acest sens, un cod galben, iar fenomenele anunţate vor avea o manifestare mai puternică pe 10 decembrie.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bratislava (+421220727147 şi +421220727447), apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Slovacia: +421902411268.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://bratislava.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri