Managerul Spitalului de Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienți au murit în urmă cu o săptămână, a demisionat

Data actualizării: Data publicării:
manager spital murgeni
Ionel Carp conducea unitatea medicală de aproximativ zece ani. Foto: Captură video Digi24

La o săptămână de la tragedia de la Spitalul Psihiatrie din Murgeni, unde trei pacienți au murit, managerul spitalului, Ionel Carp, a demisionat. În actul depus la administraţia locală, acesta nu precizează motivul demisiei. Funcţia a fost preluată, interimar, de un director din cadrul Primăriei.

Ionel Carp conducea unitatea medicală de aproximativ zece ani.

„Da, am primit această demisie. Nu a motivat decizia în vreun fel. A fost un act unilateral de voinţă”, a declarat pentru News.ro primarul localităţii Murgeni, Eduard Cazacu.

Edilul a precizat că autorităţile locale nu au solicitat demisia managerului, în condiţiile în care nu s-a stabilit, oficial, care a fost cauza îmbolnăvirilor şi a deceselor.

„Nu i-am cerut nimic, pentru că nu au venit până în prezent toate analizele. Nu putem incrimina, nu putem lua o astfel de decizie în lipsa unor probe”, a precizat Eduard Cazacu.

Până acum nu s-a stabilit cauza deceselor şi îmbolnăvirilor de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni.

Primarul a precizat că atribuţiile managerului spitalului au fost preluate interimar de către directorul economic din Primăria Murgeni.

Trei pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul Murgeni au decedat, săptămâna trecută, iar altul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad. Ulterior, mai mulţi pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transportaţi la spitale din Vaslui, Bârlad şi Iaşi.

Bolnavii, alături de angajaţi a unităţii sanitare, ar fi consumat, în cursul zilei de marţi, alimente pe bază de peşte, furnizate de o mănăstire din zonă, potrivit unei informări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui către Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, bolnavii au consumat la masa de seară conserve de peşte achiziţionate de reprezentanţii spitalului de la un comerciant din municipiul Bârlad. Au fost prelevate probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar putea fi contaminată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri