MApN a retras proiectul de lege de organizare a Direcției de informații militare, care acorda atribuții sporite spionajului militar

Data actualizării: Data publicării:
Angel Tîlvăr trece în revistă garda de onoare
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ministerul Apărării Naționale a decis retragerea proiectului de lege privind organizarea și funcționarea Direcției Generale de Informații a Apărării, prin care se acordau atribuții și puteri sporite spionajului militar românesc.

„Ca urmare a observațiilor primite până la acest moment, în cadrul procedurii de transparență decizională începută în data de 20 octombrie, Ministerul Apărării Naționale a decis retragerea de pe fluxul de avizare interinstituțională a proiectului de Lege privind organizarea și funcționarea Direcției Generale de Informații a Apărării și pentru modificarea Legii nr. 346 din 2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naţionale”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de MApN.

De asemenea, comunicatul mai precizează că „Ministerul Apărării Naționale va rămâne consecvent respectării cadrului legal referitor la asigurarea transparenței decizionale, în scopul elaborării unor acte normative care să corespundă nevoilor de adaptare la provocările din mediul de securitate”.

Proiectul de lege aflat în „procedura de transparență decizională” a fost publicat săptămâna trecută pe site-ul ministerului Apărării.

Proiectul, împreună cu modificările aduse legii privind funcționarea MApN, ar fi dus la sporirea atribuțiilor acestui serviciu secret, care ar fi avut dreptul să înființeze firme, iar ofițerii săi să facă filaje, interceptări și percheziții, conform G4Media.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri