Mită la ghișeu. O femeie din Brașov a pus 400 de lei în dosarul cu acte pentru obținerea permisului de conducere

Data publicării:
barbat gaseste bani intre documente mita
Credit foto: Guliver/Getty Images

O femeie din Brașov a crezut că va deveni mai repede șoferiță dacă va oferi o mică "atenție" angajatului de la ghișeu. În dosarul cu acte, pe care urma să-l depună, femeia a plasat strategic și suma de 400 de lei. Doar că în loc să susțină examenul teoretic, așa cum spera, tânăra  s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită. 

Totul s-a întâmplat marți, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Brașov. Femeia, în vârstă de 32 de ani, a mers decisă să-și ia permisul de conducere, cu orice preț.

"Persoana în cauză s-a prezentat la ghișeul respectiv având asupra sa dosarul de candidat și solicitând să fie programată, în aceeași zi, pentru susținerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere – categoria B", transmit reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

Între filele dosarului, femeia lăsase și 400 de lei. Ulterior, aceasta a recunoscut că banii erau pentru a determina personalul instituției să o ajute să promoveze proba teoretică.

"Lucrătorii DGA – SJA Brașov au procedat la constatarea infracțiunii flagrante de dare de mită, persoana în cauză fiind condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov pentru continuarea cercetărilor", mai transmite DGA.

Numai în ultima lună, angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au sesizat la Direcția Generală Anticorupție 12 situații în care li s-au oferit diverse sume de bani cu titlu de mită.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri