O soție de pompier din Arad a incendiat de 5 ori gospodăriile vecinilor, doar ca să-i vadă pe pompieri cum vin să stingă focul

Data actualizării: Data publicării:
pompier
O femeie din oraşul Sebiş a fost arestată preventiv după ce a provocat cinci incendii în gospodăriile vecinilor săi. Foto: Profimedia

O femeie din oraşul Sebiş a fost arestată preventiv după ce a provocat cinci incendii în gospodăriile vecinilor săi, ea declarând la audieri că îi plăcea să privească intervenţiile pompierilor pentru stingerea flăcărilor, la care a participat de fiecare dată.

Potrivit anchetatorilor, toate cele cinci incendii au fost provocate în gospodării de pe Strada Crişului din Sebiş, în perioada 22 iulie - 6 noiembrie.

"În urma acestor incidente, nu au fost rănite persoane, dar au fost cauzate pagube materiale în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. În toate cauzele au fost întocmite dosare penale pentru distrugere şi distrugere din culpă, conturându-se suspiciunea rezonabilă că incendiile ar fi fost provocate de o persoană. În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii oraşului Sebiş, s-a stabilit că o femeie de 37 de ani, din localitate, care domiciliază în proximitatea imobilelor distruse, ar fi provocat incendiile", a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ au declarat, pentru Agerpres, că procurorii cu cerut o expertiză psihiatrică şi s-a constatat că femeia are "discernământ diminuat", scrie Agerpres.

Conform procurorilor, la audieri suspecta a declarat că a incendiat anexe gospodăreşti ale vecinilor pentru că îi plăcea să vadă intervenţia pompierilor pentru stingere. De altfel, ea a fost prezentă de fiecare dată la stingerea flăcărilor după ce a incendiat imobile.

În cazul unui vecin, i-a provocat de trei ori incendiu în decurs de o lună. O dată i-a dat foc unei cămări, a doua oară unei magazii cu lemne, iar a treia oară unei alte magazii din gospodărie.

Soţul suspectei este pompier, iar în unele cazuri a participat la stingerea incendiilor provocate. Anchetatorii spun că bărbatul nu are legătură cu ceea ce făcea femeia.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ a dispus arestarea preventivă a femeii pentru 30 de zile, pentru distrugere în formă continuată, distrugere şi distrugere din culpă.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Putin nu a greșit atât de mult. Ne urăsc cu adevărat". Rușii fugiți de frica războiului se întorc și ajută...
Digi FM
Rețeta specială de sarmale a Nadiei Comăneci. Ce bucate tradiționale face fosta gimnastă de Paște: „Am...
Pro FM
Delia, escapadă în Italia, alături de soț și de părinți. Gina și Ion Matache sunt despărțiți, dar locuiesc în...
Film Now
Adevărul despre viața lui Johnny Depp, la aproape doi ani de la procesul cu Amber Heard: „Nu există...
Adevarul
Locul fascinant de la malul Dunării care atrage ca un magnet turiștii: „Atâția bujori înfloriți nu am văzut...
Newsweek
De unde vine expresia „pe vremea lui Pazvante Chioru"? Ce înseamnă? Legătura cu haiducul Iancu Jianu
Digi FM
Mihai Mărgineanu, șocat de ce a văzut în Vama Veche, în mini-vacanța de 1 Mai: „Voi știți ce mai fac copiii...
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15...
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea...
Film Now
Fiica cea mare a lui Bruce Willis, noi dezvăluiri despre starea de sănătate a actorului: „Ce mi se pare...