Papa Francisc îi cere lui Dumnezeu să încheie războiul din Ucraina: "Grăbește-te, Doamne!"

Data publicării:
papa francisc isi face cruce
Papa Francisc. Foto: Profimedia

Papa Francisc a condamnat ultimul val de rachete lansat asupra Ucrainei și îi cere lui Dumnezeu "să se grăbească" și să pună capăt războiului. În mesajul său, adresat celor prezenți în Piața Sf. Petru din Vatican, Suveranul Pontif a făcut apel la pace și la dialog, dar nu a amintit nimic despre incidentul de marți seara, din Polonia, anunță SkyNews.

"Am aflat, cu durere și îngrijorare, despre atacul puternic cu rachete de marți asupra Ucrainei, care a provocat decese și a avariat mai multe clădiri civile.", a spus Papa Francisc în discursul adresat audienței sale.

Suveranul Pontif a cerut încetarea focului pentru a preveni o eventuală escaladare a conflictului: "Să ne rugăm ca Dumnezeu să-i facă pe cei care pariază încă pe război să-și dorească pacea în Ucraina și așa martirizată. (...) Ne putem ruga pentru Ucraina spunând, dacă vreți: "Grăbește-te, Doamne!"

Rusia a lovit marți mai multe orașe de pe tot teritoriul Ucrainei. Peste 100 de rachete ar fi fost lansate, peste 80 dintre ele „în principal asupra unor infrastructuri energetice”, anunța spre seară președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Bombardamentele au avut loc chiar în timpul întâlnirilor de la Summitul G20 din Indonezia.

"Sunt convins că acum este momentul în care războiul distructiv al Rusiei trebuie şi poate fi oprit. Aceasta va salva mii de vieţi", a transmis Volodimir Zelenski, prin intermediul unui discurs video, la summitul G20 de la Bali.

Tot marți, două rachete rusești au căzut în Polonia, lângă granița cu Ucraina, omorând doi oameni. În discursul său, Papa Francisc nu a amintit nimic despre acest incident. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri