Polițiștii de la Omoruri, nevinovați. Răsturnare de situație în cazul scandalului sporului de toxicitate

Data publicării:
banda cu inscrisul „politia nu treceti” folosita la locul unei crime
Un bărbat din Roman și-a înjunghiat soția și două fetițe gemene. Foto: captură Digi24

Răsturnare de situaţie în scandalul sporului de toxicitate de la Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei. În urmă cu trei săptămâni, ofiţerii de la Omoruri trimiteau o scrisoare deschisă în care se plângeau că sunt hărţuiţi cu anchete şi controale și se temeau că le va fi luat definitiv un spor de toxicitate acordat de 20 de ani. Acum, rezultatul cercetării disciplinare care a vizat conducerea serviciului arată că poliţiştii nu au greşit cu nimic, iar sumele care le-au fost tăiate ar trebui restituite. 

Într-un limbaj dur, polițiștii de la Omoruri se plângeau la mijlocul lunii iunie, într-o scrisoare deschisă, că li se cer documente în plus pentru sporul de toxicitate pe care îl primesc de 20 de ani și, în consecință, se temeau că vor pierde acest spor. În reacție, Poliția Capitalei a recunoscut că a dispus un control și a explicat de ce: avea o sesizare conform căreia documentele în baza cărora s-au acordat unele sporuri n-ar fi fost întocmite corect.

Cercetarea disciplinară a vizat toată conducerea serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei și a fost finalizată în urmă cu mai bine de două săptămâni, însă abia acum, înainte să plece în concediu, șeful Poliției Capitalei a semnat clasarea acestei anchete, pentru că rezultatele arată că nu a fost comisă nicio abatere disciplinară. Cu alte cuvinte, nu s-a greșit cu nimic atunci când au fost date sporurile de toxicitate, spor pe care, de altfel, polițiștii de la Omoruri îl încasează pentru condițiile grele în care muncesc atunci când fac cercetare la fața locului unei crime.

La începutul acestui an, noua conducere a Poliției Capitalei găsea nereguli în acordarea acestui spor. Drept urmare, de la începutul anului, o parte dintre polițiști nici nu au mai încasat acești bani. E vorba de aproximativ 600 de lei pe lună.

Acum, cercetarea disciplinară a fost finalizată și ea arată că acest spor a fost acordat legal. Raportul cuprinde și o recomandare: Poliția Capitalei să găsească o soluție pentru ca polițiștii de la Omoruri să-și poată recupera banii cuveniți.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri