Reacția unui traficant de droguri prins în flagrant: "Nu mai fac, chiar de mănânc toată viața cartofi cu sare"

Data actualizării: Data publicării:
traficant de droguri
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Bihor, prins în flagrant în 2018, în timp ce vindea droguri, a avut o reacție amuzantă în fața anchetatorilor. Individul și complicele său au vrut să îi vândă aproape 100 de pastile de ecstasy chiar unui investigator sub acoperire. "Nu mai fac, chiar de mănânc toată viața cartofi cu sare", le-a spus acesta oamenilor legii, scrie Bihon.ro. La 5 ani de la comiterea faptei, Tribunalul Bihor a dat sentința: 5 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri. Întrucât complicele său a decedat acum 2 ani, cazul său a fost clasat.

Bărbatul, originar din Bihor, a fost prins în flagrant pe 8 octombrie 2018, într-o benzinărie din Carei, județul Satu Mare. El și complicele său se întâlniseră acolo cu un client, căruia urmau să-i vândă 98 de pastile ecstasy cu 6.000 de lei. În timp ce complicele negocia termenii "afacerii", bărbatul a ținut la el punga cu drogurile. Câteva minute mai târziu au aflat că respectivul client era, de fapt, polițist sub acoperire.

La audieri, cei doi au povestit că drogurile fuseseră cumpărate dintr-o tutungerie de lângă Gara de Est, din Budapesta (Ungaria). Au reușit să le treacă vama fără să fie controlați, iar pentru faptul că el făcuse pe șoferul, ar fi primit 450 de lei de la complicele său.

În fața anchetatorilor, bărbatul și-a recunoscut integral vina și a promis că nu va repeta niciodată greșeala:

"Nu îmi pot explica de ce am acceptat să mă implic în astfel de fapte. În acest moment regret foarte mult cele întâmplate. Nu aş mai proceda la fel, chiar dacă ar trebui toată viaţa să mânânc doar cartofi cu sare", a declarat el, conform sentinței consultate de Jurnal bihorean și Bihon.ro.

Părerea de rău nu i-a convins, însă, pe oamenii legii, care au aflat și că bărbatul fusese condamnat în trecut în străinătate, dar sentințele nu fuseseră recunoscute în România. Mai mult, din conversațiile interceptate de anchetatori, purtate în limbaj codificat, au reieșit indicii clare că individul intenționa să continue "afacerea" cu drogurile, cu cantități mult mai mari.

Pe 10 octombrie 2023, la 5 ani de la flagrantul din benzinărie, Tribunalul Bihor a dat sentința: 5 ani și 10 luni de închisoare pentru introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc. Totodată, bărbatul are de plătit și 3.000 de lei, cheltuieli judiciare.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la pronunțare. Întrucât complicele său a decedat acum 2 ani, cazul acestuia a fost clasat, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri