Alianţă pe piaţa auto: Chinezii de la Dongfeng vor să cumpere tehnologie franceză de la Peugeot, care îşi majorează astfel capitalul

Data publicării:
peufeng

Chinezii de la Dongfeng au ajuns la un acord cu francezii de la Peugeot. Dongfeng vine cu o parte din banii necesari pentru majorarea de capital la Peugeot şi primeşte în schimb acces la tehnologia franceză. Este modul în care chinezii fac afaceri în orice domeniu: au la dispoziţie sume uriaşe de bani, cu care îşi cumpără tehnologia pe care nu o au la ei acasă.

Francezii vor fi nevoiţi de acum încolo să dezvolte şi să fabrice împreună cu Dongfeng o serie de maşini compacte, ieftine, care vor fi vândute pe pieţele asiatice. Este o mişcare prin care Peugeot încearcă să îşi şi reducă gradul foarte mare de dependenţă faţă de piaţa europeană, care încă nu dă semne de revenire după cinci ani de criză.

Miza este însă uriaşă pentru Dongfeng. Alianţa cu Peugeot îl va propulsa pe piaţa mondială şi îi va da şansa să profite de renumele constructorului francez.

Termenii financiari ai alianţei sunt încă în discuţie. Cert este că după majorarea de capital necesară de 3 miliarde de euro la care participa şi statul francez, familia Peugeot va pierde controlul asupra companiei.

Business Club


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri