Japonezii de la Toyota nu mai cred în maşinile electrice: Rup colaborarea cu Tesla şi mizează pe motoarele cu hidrogen

Data publicării:
tt

Toyota va pune capăt anul acesta colaborării cu producătorul de maşini electrice Tesla. Motivul: japonezii nu mai cred în maşinile electrice - nu în cele de acum, cel puţin. Însă au început să creadă în maşinile alimentate cu hidrogen. În plus, colaborarea dintre Toyota şi Tesla nu a fost cea mai fericită.

Cele două companii au început să lucreze împreună în 2010, când versiunea electrică a Toyotei RAV 4 a fost dotată cu piese dezvoltate de Tesla. Însă vânzările acestui automobil dezvoltat la comun au fost foarte slabe: RAV 4 electric s-a vândut mult mai greu decât modelul S de la Tesla, de exemplu.

Cele două companii şi-ar fi continuat probabil colaborarea dacă nu ar fi fost separate de o diferenţă interesantă de viziune. Elon Musk, fondatorul Tesla, crede în continuare în maşina 100% electrică şi vrea să investească într-o uriaşă fabrică de baterii performante cu litiu care să le ofere maşinilor sale o autonomie mai mare. Însă cei de la Toyota vor miza în perioada următoare pe dezvoltarea unor motoare cu hidrogen.

Maşinile cu hidrogen pot fi considerate de altfel tot un fel de maşini electrice, întrucât gazul este transformat în electricitate în urma unor reacţii chimice. Însă această tehnologie aflată încă la început scapă constructorii auto de nevoia pentru litiu şi alte materiale rare folosite la producerea bateriilor. Iar pe termen lung, pariul lor ar putea fi cel câştigător.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri