LA VOLAN. Supercarul electric Audi R8 e-tron intră în fabricație

Data publicării:
audi-2

Germanii de la Audi vor ataca în forță segmentul electric, după ce oficialii constructorului de la Ingolstadt au decis să introducă totuși în producție modelul R8 e-tron.

Inițial, proiectul fabricării acestei mașini fusese anulat, dar avansul tehnologic în domeniul acumulatorilor a redeschis orizontul pentru un vehicul de tipul lui e-tron. Mai concret, bateriile de ultimă generație permit acum extinderea autonomiei acestuia de la 215 la 400 de kilometri, ceea ce face ca mașina să devină viabilă pentru folosirea cotidiană pe distanțe lungi.

Nu va fi însă vorba despre o producție de volum, ci despre o serie limitată, de câteva zeci sau sute de unități. Producția efectivă va începe în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Noul supercar va deschide calea unei întregi familii de modele electrice care vor apărea sub brandul Audi în cursul următorilor ani.

La exterior, R8 e-tron va avea un aspect foarte apropiat de versiunea normală a lui Audi R18, care va vedea la rândul său lumina zilei în anul care bate la ușă.  

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri