Record: Cinci milioane de kilometri parcurşi cu aceeaşi maşină, timp de aproape 50 de ani

Data publicării:
volvo

O maşină bună poate fi un prieten pe viaţă. Este experienţa de zi cu zi a unui american care a parcurs aproape cinci milioane de kilometri cu aceeaşi maşină, timp de aproape jumătate de secol. Un record a fost deja omologat de Guinness Book în urmă cu 12 ani, când americanul străbătuse peste trei milioane de kilometri. Irv Gordon nu se satură însă de condus şi îşi bate propriul record zi după zi.

Ador să conduc! Niciodată nu ştii ce te aşteaptă la următoarea curbă, cu cine te poţi întâlni”, afirmă şoferul veteran, new-yorkezul Irv Gordon.

Plăcerea condusului l-a făcut pe Irv să străbată Statele Unite în lung şi-n lat. Americanul a ajuns acum la aproape cinci milioane de kilometri, dar recunoaşte că n-ar fi putut să realizeze acest parcurs fără prietenul său de-o viaţă, autoturismul Volvo model P1800, cumpărat în 1966.

Am cumpărat maşina într-o vineri seara şi am început să fac ture prin oraş şi să mă dau mare cu ea faţă de toţi prietenii. Am început să conduc tot mai departe şi, fără să-mi dau seama, ajunsesem în New Jersey, iar apoi în Connecticut şi din nou înapoi în Massachusetts. Până să ajung, făcusem deja 1500 de mile. Acesta a fost începutul”, îşi aminteşte Irv Gordon, care nu ar renunţa nici în ruptul capului la Volvo. „A fost cea mai bună achiziţie pe care am făcut-o vreodată”, subliniază el.

Irv Gordon şi-a bătut propriul record străbătând Alaska şi spune că nu are de gând să se oprească prea curând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri