Sari la conținut

Surse: Tesla va produce un SUV din 2019

Tesla intenţionează să înceapă producţia SUV-ului Model Y în noiembrie 2019, au declarat două surse citate de Reuters.

Elon Musk Presents SpaceX Plans To Colonise Mars

Elon Musk / Gulliver/Getty Images

Compania din Silicon Valley condusă de Elon Musk acceptă oferte preliminare pentru contractele de aprovizionare destinate Model Y, un crossover compact care se va alătura sedanului Model 3.

Tesla a oferit furnizorilor puţine detalii legate de program şi nu a furnizat un orizont de timp pentru producţie, dar a indicat acum că producţia SUV-ului va începe la fabrica din Fremont, California, în noiembrie anul viitor, au arătat cele două surse.

Reprezentanţii Tesla au refuzat să comenteze.

Informaţiile referitoare la SUV-ul Model Y arată că Tesla continuă planurile de a construi un nou vehicul, chiar dacă întâmpină probleme cu producţia sedanului Model 3, care a fost lansat în iulie.

Chiar dacă a atras iniţial 500.000 de comenzi în avans, sub forma unor depozite returnabile, producţia Model 3 a foat afectată de amânări şi de blocaje ale activităţii, întârziind veniturile anticipare şi amplificând deficitul de capital al companiei care înregistrează pierderi.

La începutul lunii aprilie, Tesla a încercat să calmeze investitorii, anunţând că producţia săptămânală s-a dublat în primul trimestru, iar ritmul va accelera în trimestrul al doilea, la 5.000 de automobile pe săptămână, respectiv 250.000 pe an.

Model Y este numai unul dintre numeroasele proiecte ale Tesla, care a mai lansat în ultimele luni Tesla Semi şi un nou model Roadster.

Tesla investeşte pentru a construi o gigafabrică de baterii în Nevada, unde probleme legate de asamblarea modulelor bateriilor au contribuit la întârzierile din producţia Model 3, şi anticipează că va construi o fabrică în China, în viitoarul apropiat.

Compania a anunţat recent că nu va avea nevoie să atragă capital suplimentar în acest an.

Sursa: news.ro