Câte telefoane mobile vând românii anual pe internet și care sunt cele mai căutate mărci

Data publicării:
Femeie cu telefon in mana
Foto: Shutterstock

Peste 400.000 de români scot anual la vânzare pe internet mai mult de 1,8 milioane de telefoane mobile, principalul motiv fiind acela de a-şi cumpăra altul mai performant, potrivit unei studiu efectuat de o platformă de comerţ online, remis, miercuri, Agerpres.

shutterstock_ telefon mobil femeie telefon whatsapp sms
Peste 400.000 de români scot anual la vânzare pe internet mai mult de 1,8 milioane de telefoane mobile - Foto: Shutterstock

Ofertele lor generează anual peste 18 milioane de contactări din partea potenţialilor cumpărători, care aleg să-şi cumpere un telefon la a mâna a doua datorită preţului accesibil, dar şi a posibilităţii de a negocia direct cu vânzătorul.

Trendul este unul puternic ascendent în ultimii ani, iar pentru anul 2018 se estimează o creştere cu 30%, arată autorii studiului, platforma OLX.

Românii îşi fac constant upgrade la telefonul mobil, iar acest lucru ajută la punerea în circulaţie a unor telefoane mobile foarte bune, la preţuri accesibile. Lunar, utilizatorii noştri publică peste 190.000 de anunţuri noi, iar numărul în creştere de anunţuri noi de pe platformă este susţinut şi de o varietate mare de branduri şi modele. Ultimele lansări de pe piaţa de smartphone-uri au adus şi pe OLX un val de telefoane mobile de ultimă generaţie, a declarat Paul Neagoe, Business Manager OLX România, citat în comunicat.

Potrivit unui sondaj realizat în categoria Telefoane în perioada 1 - 15 octombrie pe un eşantion de 1.078 de utilizatori, 41,71% dintre respondenţi au declarat că îşi pun la vânzare telefonul mobil pentru a-şi putea achiziţiona un telefon mai performat.

De asemenea, 25,78% sunt mulţumiţi de faptul că au acces la foarte mulţi cumpărători, iar 23,53% dintre utilizatori declară că produsele lor se vând foarte repede prin intermediul platformei.

Durata medie prin care un telefon este vândut pe internet este de 12 zile pentru telefoanele Samsung şi iPhone şi 13 zile pentru telefoanele Huawei.

Topul celor mai căutate branduri de telefoane mobile este condus de către Samsung, urmat de iPhone şi Huawei. La capitolul preţuri, media variază pentru fiecare brand în parte. Astfel, pentru telefoanele din categoria iPhone, preţurile ajung la 1.450 lei, pentru Samsung la 954 lei şi 835 lei pentru Huawei.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri