(P) Gama TV Samsung: ghidul televizoarelor anului 2019

Data actualizării: Data publicării:
Samsung
FOTO: Guliver/ Getty Images

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun TV Samsung, am pregătit un ghid al celor mai importante caracteristici de care să țineți cont. 

Dacă vreți să cumpărați un nou televizor 4K, șansele ca cea mai bună opțiune să fie de la Samsung sunt destul de mari. Producătorul coreean este cel mai mare distribuitor de televizoare în ultimii 10 ani - a vândut la fel de multe televizoare precum Sony și LG împreună. 

De la QLED la SUHD, Seria 5 la Seria 9, astăzi vom vorbi despre care sunt cele mai bune televizoare Samsung.

Gama de televizoare disponibile arată mai bine în fiecare zi, dar și mai confuză. Astăzi, există o gamă enormă de tv-uri de înaltă definiție (HD) și 4K Ultra HD în magazine, de la ecrane de mari dimensiuni la prețuri accesibile, până la afișaje de înaltă calitate prin care se disting cele mai bune televizoare.

Unul dintre punctele forte ale succesului Samsung este că producătorul lansează un număr imens de televizoare în fiecare an. Există o gamă uriașă de televizoare Samsung din 2019, de la vârfuri de gamă la prețuri accesibile, precum NU7100, precum și modele QuantLED dot (QLED) și televizoare Designer actualizate. 

Vrei să afli care sunt cele mai bune televizoare și ce le face să ocupe primul loc în preferințele consumatorilor? Consultați ghidul nostru despre gama TV Samsung din 2019.

Iată care sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un televizor Samsung: 

Dimensiunea ecranului TV Samsung

Indiferent dacă căutați un televizor de bază sau de înaltă performanță, cel mai mare factor în decizia dvs. va fi probabil dimensiunea ecranului. Luați în considerare câți oameni din familia dvs. se uită de obicei simultan și unde veți pune noul TV. Apoi alegeți cea mai mare dimensiune a ecranului care se va potrivi confortabil în spațiul respectiv - și în bugetul pe care l-ați setat. 

Dimensiunea ecranului depinde, de asemenea, de cât de aproape stați de televizor. Practic, dacă puteți vedea pixelii individuali ai ecranului, sunteți prea aproape.

O regulă bună este că ar trebui să stați la o distanță care este de trei ori mai mare decât înălțimea ecranului pentru HD și doar 1,5 ori înălțimea ecranului pentru 4K Ultra HD. Cu alte cuvinte, puteți sta de două ori mai aproape de un televizor 4K UHD.

Rezoluția ecranului 8K, 4K sau HD?

Rezoluția descrie numărul de pixeli care alcătuiesc imaginea pe un ecran, descris în termeni de rânduri orizontale și coloane verticale. Mai mulți pixeli se traduc în imagini mai clare și detalii mai fine.

Timp de mai mulți ani, rezoluția 1920 x 1080, numită și fullHD, a fost standardul și este încă cea mai frecventă rezoluție în televizoarele de pe tot globul. Cu toate acestea, producătorii de televizoare trec rapid la seturi Ultra HD (numite și 4K). Aceste modele 4K au de patru ori numărul de pixeli decât ecrane HDTV actuale. Vorbim despre 2160 de linii orizontale sau 3840 x 2160 pixeli.

Cel mai mare beneficiu al televizoarelor 4K este că obiectele mici de pe ecran au mai multe detalii. În general, imaginile par mai bogate și mai reale decât pe un televizor HD, dar beneficiile pot fi subtile. Mai multe servicii de streaming, cum ar fi Netflix, Amazon Video și chiar YouTube, au început să ofere conținut 4K.

Au început să apară pe piață și primele televizoare 8K. Televizorul Q900 8K Samsung a ajuns repede pe primul loc în preferințe, afișând de patru ori rezoluția văzută pe seturile 4K. 

Este un salt uriaș pentru calitatea imaginii, dar dezavantajul constă în găsirea conținutului pentru a profita din plin de această rezoluție mai mare. Va fi cel puțin un an sau doi înainte ca TV-urile Samsung 8K să devină rentabile, așadar vă recomandăm să rămâneți la 4K.

HDR: Cum puteți obține cele mai multe culori

O caracteristică nouă a TV-urilor Samsung 4K Ultra HD este HDR - o gamă dinamică ridicată, o referință la capacitatea sa de a oferi mai multe culori, mai multe niveluri de contrast și luminozitate crescută.

Practic, HDR este o actualizare a formatului 4K sau Ultra HD care nu se aplică seturilor HD 1080p.

Samsung a introdus propriul format HDR premium, numit HDR10 +, pentru toate televizoarele sale inteligente. Chiar dacă formatul HDR10 + oferă o experiență de vizionare excelentă, multe playere Blu-ray UHD nu acceptă încă acest format.

Există câteva zeci de filme în noul format de disc Blu-ray 4K, cu un număr tot mai mare de emisiuni HDR disponibile prin servicii de streaming, cum ar fi Amazon Prime și Netflix. Unele noi playere Blu-ray 4K promit, de asemenea, să fie actualizate pentru a gestiona noile discuri HDR.

În concluzie, nu ar trebui să alegeți un TV Samsung doar pentru suportul său HDR, deoarece standardul nu a fost încă stabilit. Cu toate acestea, dacă doriți tot ce este mai bun, cumpărați un set HDR care este compatibil cu Dolby Vision, deoarece formatul respectiv câștigă teren.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri