(P) Totul despre asigurările pentru telefonul mobil

Data actualizării: Data publicării:
digi24_pexels-picjumbocom-196653

Este profitabil să închei o asigurare pentru telefonul mobil? Iată tot ce trebuie să știi despre acest serviciu!

Te-ai întrebat vreodată dacă merită să închei o poliță de asigurare pentru un telefon mobil sau o tabletă? În acest articol analizăm asigurarea mobilă și dacă este sau nu rentabil să apelezi la un astfel de serviciu.

Cum funcționează asigurarea pentru telefoane

Asigurarea mobilă este o asigurare completă. Dar, chiar dacă polița pare să acopere toate riscurile, când se produce un incident neplăcut este posibil să avem nefericita surpriză că nu suntem acoperiți pentru acel tip de daună. În plus, de cele mai multe ori trebuie să închei o asigurare telefon înainte de a pleca cu produsul din magazin, așa că este bine să fii informat, pentru că trebuie să iei o decizie rapidă. Unii furnizori oferă posibilitatea de a încheia polița în următoarele 7, până la 30 de zile de la achiziționarea dispozitivului, însă acest lucru trebuie verificat. În plus, asigurătorul va verifica cu strictețe starea în care se află telefonul mobil, așa că dacă nu vrei să îți asumi niciun risc, este mai bine să închei polița chiar în momentul achiziției, iar aceasta va intra în vigoare a doua zi.

Ce acoperă o asigurare de telefon

Principalele daune acoperite, cu limitările corespunzătoare, sunt următoarele:

1. Jaf și, uneori, furt

Asigurarea mobilă include furtul dispozitivului mobil, în cazul în care ești atacat. Uneori acoperă și furtul propriu-zis, dar acest lucru este mai delicat, deoarece dovedirea unui furt nu este întotdeauna ușoară (dacă nu este înregistrată). În plus, furtul nu este acoperit dacă lași telefonul nesupravegheat, pe birou, de exemplu, și nici chiar când îl lași pe masa de pe terasa propriei tale case. Pentru a revendica un telefon nou de la compania cu care ai încheiat asigurare telefon, trebuie să faci o plângere. Să nu te gândești să depui o plângere falsă, pentru că te-ai confrunta cu o infracțiune inclusă în codul penal. Ceea ce aceste asigurări nu acoperă în niciun caz este pierderea telefonului mobil.

2. Spargere sau avarie

Prin această asigurare, compania este obligată să înlocuiască părțile deteriorate ale dispozitivului mobil, inclusiv ecranul, indiferent că stricăciunea a avut loc prin lovire sau prin contact cu apa. În general, această asigurare are un plafon pentru costurile de reparații. Pentru a evalua acest lucru, trebuie să te asiguri că închei o poliță suficient de valoroasă, în conformitate cu prețul telefonului sau al tabletei. În plus, există un număr limitat de avarii care sunt acoperite de asigurare telefon, iar la fiecare cerere va trebui să plătești o taxă de franciză. Pentru telefoanele de ultimă generație, mai ales la cele mai noi modele, această taxa se poate ridica la 40 de euro.

Acest tip de poliță nu acoperă doar daunele rezultate în urma lovirii dispozitivului, ci și uzura normală. Dacă bateria telefonului începe să se strice și se descarcă foarte repede, ea poate fi înlocuită pe asigurare.

Pe de altă parte, dacă telefonul nu poate fi reparat, asigurătorul trebuie să îți ofere un telefon nou la schimb. Dacă modelul nu se mai găsește pe piață, atunci dispozitivul va fi înlocuit cu unul similar, de aceeași valoare.

3. Utilizare frauduloasă

Este frecvent ca furtul unui telefon mobil să fie însoțit de o utilizare frauduloasă. Această acoperire are, de asemenea, o limită, deci ar trebui să o verifici și să faci dovada că ți-ai protejat telefonul mobil cât mai mult posibil. În plus, în momentul în care observi că telefonul ți-a fost sustras, trebuie să notifici într-un termen cât mai scurt asigurătorul. Asta poate ridica mari probleme, mai ales dacă nu observi la timp că ți-a dispărut telefonul.

Cât costă o asigurare mobilă?

Următoarele prețuri sunt estimative și depind de modelul telefonului pe care îl ai. Prețul este lunar și se adaugă la factura abonamentului, dar se plătește de obicei trimestrial sau anual:

1. Asigurarea mobilă low-end se poate face în general pentru dispozitivele mai ieftine, care costă până la 250 de euro, aproximativ. Costul poliței variază de obicei între 2 și 5 euro pe lună.

2. Asigurarea mobilă de nivel mediu se încheie pentru telefoanele care costă până la 400 de euro. Prețul unei astfel de polițe se încadrează între 5 și 10 euro pe lună.

3. Asigurarea mobilă de ultimă generație, pentru ultimele modele de pe piață, gen asigurare Iphone, pornește de la 10 euro și poate ajunge la 15 euro pe lună.

Prezentate așa, prețurile nu par mari, însă calculate la nivel anual pot depăși 150 de euro. Totuși, chiar și așa, o asigurare telefon costă cu mult sub valoarea dispozitivului și a unei eventuale reparații suportate pe banii tăi.

Merită să închei o asigurare pentru telefonul tău mobil?

Recomandarea noastră este să optezi pentru o asigurare de telefon, mai ales dacă ai antecedente cu telefoane stricate sau scăpate pe jos.

În plus, poți raporta prețul poliței la celelalte cheltuieli pe care le ai. De exemplu, cât plătești pentru asigurarea de locuință sau pentru RCA și să te convingi sigur că merită toți banii!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri