Hackathon xDay, una dintre cele mai mari competiții din Europa dedicate extinderii tehnologiilor emergente, se întâmplă la București

Data publicării:
image_6483441 Articol susținut de Fundația MultiversX

Hackathon-ul xDay, una dintre cele mai mari evenimente pentru extinderea ecosistemului blockchain, este organizat în România, la București, de către Fundația MultiversX, între 19-21 octombrie. Competiția va avea loc la Palatul Parlamentului și însumează premii de peste 1 milion de dolari. Înscrierile pentru hackathon sunt încă deschise pe xday.com/hackathon până pe 16 octombrie.

Sunt așteptați sute de dezvoltatori

Hackathon-ul xDay a atras deja un interes impresionant, având peste 800 de dezvoltatori înregistrați. Evenimentul reprezintă și o oportunitate de dezvoltare în industrii emergente, incluzând 19 workshop-uri tehnice și 4 sesiuni AMA. Programatorii pot să dezvolte tool-uri, aplicații sau smart contracts folosind limbaje populare precum Rust, C/C++, Python și TypeScript, ceea ce face din Hackathonul xDay un apel global către programatori cu orice nivel de experiență.

Două categorii. Șase track-uri. O lună dedicată explorării

Împărțit în două mari categorii, xDay Hackathon invită programatori de toate nivelurile de competență din întreaga lume să participe și să descopere moduri de utilizare inovatoare în șase domenii tehnologice emergente pentru a dobandi experienta practica.

Realizat în parteneriat cu Encode, categoria Future of Technology oferă programatorilor posibilitatea de a alege între 5 track-uri: Inteligență Artificială, Finanțe Descentralizate (DeFi), Infrastructură și tool-uri, Plăți și Aplicații Mobile.

Pentru a doua categorie, Gaming și Metavers, organizat împreună cu DoraHacks, participanții vor descoperi lumile de Gaming și Metavers, explorând noi frontiere și modelând astfel viitorul divertismentului interactiv.

Premii și alte oportunități de finanțare

Ideile inovatoare au nevoie de resurse pentru a prinde viață, iar xDay Hackathon creează contextul potrivit în care echipele cu potențial și pasionatii de tehnologie primesc sprijinul necesar pentru a aduce ideile de la stadiul de concept la momentul lansarii pe piata. Pe lângă premiile substanțiale în bani, evenimentul va aduce împreună investitori VC și incubatoare din ecosistem, deschizând importante oportunități de dezvoltare proiectelor câștigătoare. În total, xDay Hackathon va oferi premii și finanțare de până la 1 milion de dolari.

“Industria tech este în continuă căutare de talente și de oameni pasionați, care pot pune în practică idei ce pot influența pozitiv lumea în care trăim. xDay Hackathon este un prim pas în crearea unui mediu propice pentru materializarea acestei idei. E o călătorie dificilă, dar fascinantă către următoarele frontiere tehnologice.” susține Beniamin Mincu, CEO MultiversX.

Marea Finală: 24 de ore de Inovație

Întreaga călătorie de 30 de zile va culmina cu o finală organizată în cadrul xDay, evenimentul de vârf al MultiversX, organizat între 19-21 octombrie, în București, la Palatul Parlamentului.
Pentru 24 de ore, participanții vor avea ocazia să intre în contact cu alți programatori, să își prezinte creațiile și să concureze pentru premiile puse în joc de organizatori.

Despre MultiversX

MultiversX este o rețea blockchain extrem de scalabilă, sigură și descentralizată, creată pentru a permite dezvoltarea de aplicații inovatoare pentru utilizatori, companii, societate și noua frontieră Metavers.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...