Biziday | Hackerii tuturor lucrurilor

Data publicării:
HACKERI RECOMPENSA SUA GETTY IMAGES

FBI avertizează atât utilizatorii, cât şi producătorii de dispozitive inteligente, conectabile la internet, că pot avea probleme mari din cauza hackerilor

Aparatele casnice cu acces la internet fac parte din „Internetul Tuturor Lucrurilor”, un concept în care mai toate marile firme de tehnologie investesc substanţial - fie că vorbim de Intel, IBM, Orange sau Microsoft - şi miliarde de dolari stau în spatele noilor tehnologii.

Dar, în încercarea de a scădea costurile de dezvoltare şi producţie, securitatea acestor dispozitive este adesea tratată superficial de producători. Nici utilizatorii nu sunt conştienţi de ce poate să însemne un atac informatic. Căci, nu-i așa?, ce treabă are un hacker cu frigiderului tău? Ar putea avea, dacă frigiderul are comandă vocală și e conectat la internet. La fel și televizorul

Concret, un hacker poate deschide microfoanele și să înregistreze discutiile din casă. Probleme pot apăra și la uşa de garaj sau la senzori de alarmă. Odată ce un hacker intră în rețea, poate deschide ușa şi oricine poate intra în clădire. Sau după caz, ușa se poate seta să îl lovească pe cel care trece prin dreptul ei.

Din fericire, „Internetul Tuturor Lucrurilor” este încă la început şi nu a pătruns în casele majorităţii românilor, iar producătorii fac eforturi pentru a elimina aceste probleme. Dacă deţineţi deja un asemenea dispozitiv, asiguraţi-vă că reţeaua dumneavoastră de internet este securizată şi că aţi schimbat toate parolele cu care acesta a venit din fabrică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri