Câțiva români îi apără pe americani de hackeri

Data publicării:
it-isti laptop-1

La nici 30 de ani, George Prichici conduce filiala din România a unei firme din Silicon Valley. A urmat un stagiu acolo, iar americanii i-au încredințat lui și echipei pe care o conduce la Timișoara securitatea unora dintre cele mai importante instituții. 

O parte din serviciile militare, avem clienți în serviciile de informație și inteligență, avem clienți din companiile publice de utilități. (...) Folosim softurile noastre pentru a combate criminalitatea cibernetică, este un lucru imens. În principal, centralele nucleare sunt atacate zilnic”, spune George Prichici.

Ca să nu se ajungă aici însă, informaticienii scanează fiecare fișier. Muncesc la foc continuu, pentru că știu un lucru: atunci când lucrezi pentru securitatea americană contează fiecare click.

„Responsabilitățile sunt foarte mari, lucrăm pentru agențiile guvernamentale din US”, spune unul dintre angajați. (...) Într-o instituție intră date și ies date, scopul nostru e să securizăm acele date în așa fel încât nimic periculos să nu intre într-o centrală nucleară”, explică el. 

Simți că faci ceva...îți dă încredere în tine”, spune un alt angajat.

„Pentru mine e o oportunitate extraordinară să fac parte din echipă”, mărturisește o tânără.

Cred că aveți două universități foarte bune în Timișoara: Politehnica și Universitatea de Vest, care scot studenți foarte buni. (...) Toți cei pe care i-am cunoscut sunt foarte talentați și obișnuiți cu munca de calitate”, a declarat pentru Digi24 Benjamin Czarny, managerul companie IT din Silicon Valley.

Zece informaticieni lucrează până acum în filiala de la Timișoara a companiei americane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri