Sari la conținut

Hackerii din spatele WannaCry lansează un serviciu cu abonament

Hackerii care au dat atacul WannaCry de săptămâna trecută schimbă strategia după ce nu au avut mult succes, dat fiind că au reuşit să adune sub 30.000 de dolari din blocarea calculatoarelor.

Grupul vrea acum să se răzbune şi în acelaşi timp să monetizeze cumva breşele de securitate descoperite. A anunţat că va pune la dispoziţie coduri pentru ca alţii să poată crea viruşi şi să dea lovituri. Pe bază de abonament însă. Adică vor să facă bani pe seama altor hackeri.

Shadow Brokers, aşa cum s-a autointitulat acest grup, anunţă că vor exista şi alte scurgeri de date. Ar putea fi dezvăluite coduri folosite pentru a lansa atacuri prin intermediul sistemului de operare Windows 10, a browserelor folosite la conectarea la internet sau chiar împotriva telefoanelor mobile.

De asemenea, sunt vizate softurile din sistemul bancar sau chiar programele de înarmare nucleară a unor ţări precum Rusia, China, Iran sau Coreea de Nord.

Atacul WannaCry a afectat peste 300.000 computere la nivel mondial, însă foarte puţini au plătit pentru a recupera datele din computere blocate.