Tinerețe fără bătrânețe. Un român, în topul celor mai influenți zece tineri ai lumii

Data publicării:
cornel amariei

La 25 de ani a fost numit unul dintre cei mai influenți 10 tineri ai lumii. Cornel Amariei este invitatul Izabelei Pănescu în emisiunea Tinerețe fără bătrânețe de duminică: are sute de invenții și medalii internaționale, 50 de idei în curs de brevetare și lucrează la niște ochelari care promit să îi ajute pe nevăzători să se descurce singuri.

Cornel Amariei - inventator, autor și antreprenor: În primul rând înțelegem cum arată mediul înconjurător, distanța către fiecare obstacol, luăm toate informațiile și le transformăm în impulsuri electrice pe zona frunții. Ca o analogie, dacă am un obiect în această zonă o să simt un impuls pe această zonă a frunții, care îmi arată cât de departe sau de aproape este, cât de repede se mișcă. 

Izabela Pănescu: Practic acești ochelari nu îi vor ajuta să vadă, ci să se descurce singuri, să nu mai aibă nevoie de un însoțitor.

Cornel Amariei - inventator, autor și antreprenor: Corect. Depinde cum interpretăm cuvântul „a vedea”. Dacă scopul principal al ochilor este să observe obstacole, cum se mișcă și traiectoria de mișcare, atunci putem considera că îi facem să vadă, noi în principal îi facem să recunoască mediul în care se află, să nu mai aibă nevoie de asistența altor persoane sau a altor sisteme de asistență.

Când vor putea persoanele cu deficiențe de vedere să folosească aceşti ochelari, dar şi la ce alte proiecte inovatoare lucrează Cornel Amariei, aflati duminică, de la ora 10.30, într-o ediție specială a emisiunii Tinerețe fără bătrânețe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri